- Adobe Indesign
- Adobe Photoshop
- Adobe illustrator
Aangezien we bijna op het einde van de opdracht zijn heb ik al veel dingen klaar.
In de folder zal ik de sfeerbeelden van fotografie gaan gebruiken deze heb ik allemaal bewerkt in het programma photoshop. Photoshop is hier het perfecte programma voor om foto's te bewerken. Overigens is het hier bij ook erg handig om het licht, de schaduw en de sfeer er hier in aan te passen.
Ook zal ik de print in de folder terug laten komen die ik heb gemaakt in Illustrator. Illustrator is een perfect programma om print in te maken door dat illustrator met vectors werkt en niet met pixels heb je de mogelijkheid om de print zo uit te rekken als je wil zonder dat die onscherp wordt.
De folder maak ik op in het programma Indesign, dit is een perfect programma om een folder in op te maken. Indesign gebruik je altijd bij producten waar tekst in wordt verwerkt. Indesign is ook een perfect programma om meerdere bestanden in te uploaden en samen op te stellen.
De marges die ik heb gekozen voor mijn folder zijn helemaal rondom 1cm marge, dit omdat mijn folder van zichzelf al niet heel groot gaat worden en een grote marge zou dit alles nog opgekropter maken terwijl het juist overzichtelijk en duidelijk moet zijn.
De stramien die ik voor de folder heb gebruikt is deze: U ziet de 1 cm marge daar binnen. Daarin heb ik de tekst op de rechterkant geplaatst, waar het merk polar voor staat.
op de linkerpagina ziet u veel lijnen, dit omdat hierin de afbeeldingen komen te staan. Rechts onderin van de linkerpagina heb ik geen rekening gehouden met het stramien doordat die pagina al vol kwam te staan met afbeeldingen wilde ik de tekst graag aan de rand houden, dit werd mooier voor het beeld.
Om paragraph styles aan te maken dien je deze eerst te openen in Indesign.
Je klikt op Type > paragraph style
er opent zich een nieuwe venster.
Door in dat venster op het vierkantje te klikken (create new style) maak je een nieuwe paragraph style aan. Deze kunt ook een naam geven. Daarna dubbelklikt u op dit vakje, er opent zich weer een nieuw venster. Hierbij kan je alle geliefden dingen invullen zoals corps grote, lettertype etc.
Wanneer u alles heeft ingevuld wat u graag zou willen klikt u op OK. Hierna wanneer u een stuk tekst selecteert en op de bepaalde paragraph style klikt, ziet u dat de tekst veranderd zoals u deze eerder heeft ingesteld.
De corps grote van de platte tekst is: 7 pt. Ik heb hiervoor gekozen doordat dit nog goed te lezen is en omdat de folder ook van zichzelf niet groot is dus in zijn geheel is het dan ook mooier om voor een bijpassende corps grote te kiezen.
Een baseline grid stel je in door in Indesign op Indesign te kiezen daarna klikt u op preference>Grid.
Er opent zich een nieuw venster, hier bij ziet u gelijk een menu'tje waarbij u kan kiezen hoe u uw baseline grid graag heeft, welke kleur, hoeveel tussenruimte etc.
Mijn folder is ook aflopend dit doe je doormiddel van een bleed in te stellen. Standaard stel je een 3mm bleed in. Deze bleed stel je in het begin in, wanneer je een nieuw document aanmaakt.
Wanneer je een nieuw document aanmaakt kunt u aan de rechterzijde op more options klikken. Hierbij komt er onderaan een regel bij waar u 3mm kunt instellen. Hierna ziet u uw stramien met een rode rand er om heen. Alles wat u nu in uw bestand zet moet tot deze rode rand lopen om een werk mooi aflopend te laten worden.
Een pakket maken van uw bestand kunt u doen door op file> package te klikken. Hierna verschijnt er een venster die aantoont of er nog errors in het bestand zitten, of het bestand helemaal compleet is en of het bestand in RGB of CMYK is opgesteld. Wanneer dit alles klopt klikt u op package. Daarna verschijnt er een nieuw venster waarop u daarna op continue klikt.
Daarna kiest u waar u uw bestand wil hebben opgeslagen en klikt u op package.
Het kan zijn dat u nog een waarschuwing in beeld krijgt maar druk dan gewoon op OK.
Nu heeft u een package opgeslagen!